The Max Meser Group + support

Klinkt als: Miles Kane , Jake Bugg, The Kinks en The Who

Entree: €7,50 VVK (incl. servicekosten) of wordt nu podium member* en bezoek onze concerten extra voordelig!

Dit concert kan je gratis bezoeken met een STECK podium membership!**

‘Free’ is de eerste single van The Max Meser Group. Het gaat over je heel levenslustig vrij te voelen. De naamgever van de band zegt dat ze wat meer ‘carefree’ zijn geworden. Free is een ferme vooruitblik op wat ons nog te wachten staat.

Jawel, we lezen het goed: The Max Meser Group staat er. Ineens zien we het woordje ‘Group’ achter de naam van Max Meser. Hoe cool is dat? Je denkt meteen aan pop iconen Spencer Davis Group, Groep 1850 of Patti Smith Group. Die toevoeging van dat ene woordje verleent zanger en band een bepaald soort verhevenheid als een officieel keurmerk. Het betekent een nieuwe start voor de Catalaanse Nederlander. ‘Ik ben niet de enige in de band,’ verklaart Meser. ‘Ik ben nog steeds de bandleider, ik schrijf nog steeds de meeste songs, maar we doen het samen.’ Die doorstart gaat gepaard met een nieuwe line-up en de in eigen beheer uitgebrachte nieuwe single Free, dat een iets agressievere toon, richting garagerock markeert. Nieuwe bassist Ben Chapman zorgt ervoor dat de harmonievocalen, die altijd zo kenmerkend zijn geweest voor Max Mesers sound, behouden zijn gebleven in de ververste bandsamenstelling.

In geen tijd had Max Meser zijn naam gevestigd bij zijn terugkeer vanuit Barcelona in zijn tweede vaderland Nederland. Behalve met twee heel sterke albums – Change (2016) en het door Andy Crofts (Paul Weller) geproduceerde Pictures (2017) – trok Meser op bijzondere wijze de aandacht van de media. Zo was er een breed in
Het Parool uitgemeten singlepresentatie in een bekende hoerenkast te Mokum en het daar fel mee contrasterende optreden als ervaringsdeskundige over het Catalaanse onafhankelijkheidsstreven aan tafel bij DWDD. Met Max waren de mogelijkheden maximaal. Dat is nog steeds zo. De nieuwe single Free klinkt namelijk als een frisse wind, de verlangde positieve noot in een wereld vol pessimisme en cynisme. Free is er voor de optimisten onder ons.
De doorstart van de band met de uitgebreide naam, markeert een nieuw beginpunt. ‘Onze muziek is iets agressiever geworden maar de teksten geven iets meer ruimte voor humor,’ stelt Max vast. ‘We zijn wat meer carefree geworden. Free gaat over je op een heel energieke wijze vrij te voelen.’ Die levenslustigheid spat er vanaf. De single is een van de nieuwe tracks opgenomen met producer Henk Jonkers (Hallo Venray, zZz), een specialist in dit soort werk. Er staat al een eindejaarstoertje in Spanje en Nederland op de rit. Max kan zich bij voorbaat al verheugen om zijn Spaanse shows, vooral het Purple Weekend in Leon, vanwege het enthousiaste publiek daar. ‘Ze nemen het daar nog niet zo voor lief als in Nederland. Ze zingen alles mee. Het betekent nog heel veel voor de mensen daar, omdat ze het niet dagelijks krijgen. En dat merk je op het podium.’ Wat dat betreft heeft de Europese tour in het voorprogramma van de Ierse geestverwanten van The Strypes zijn ogen geopend. Er is nog zoveel te bereiken voor ons.’ Het begint eigenlijk nu pas.

Line-up:
Max Meser: zang, gitaar
Isaac Wadsworth: gitaar, zang
Ben Chapman: bas, zang
Harrie Roelse: drums

*Podium member: het podium membership is bedoeld voor mensen die graag nieuw talent ontdekken en daarom regelmatig STECK concerten bezoeken! Een podium membership kost €19,50, is één jaar geldig (vanaf moment van aankoop) en strikt persoonlijk. Als podium member kun je gratis 12 concerten per jaar bezoeken én ontvang je diverse andere leuke kortingen en aanbiedingen. Voor meer info kijk je op https://www.steck.nl/podium-member.

** STECK podium members kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online je podium member ticket in je STECK member account.

The Max Meser Group + support

Wanneer: Vrijdag 15 februari 2019

Zaal open: 20:30 uur

Start: 21:00 uur

Einde: 23:00 uurTickets

The Max Meser Group - VVK
€ 7,50
Toevoegen
The Max Meser Group - PODIUM MEMBER
Gratis
Toevoegen