The Grey Pants + Lewsberg

Klinkt als: Lou Reed, Neil Young + The Velvet Underground, The Feelies

Dit concert is gratis te bezoeken met een STECK podium membership*

The Grey Pants
Henk Koorn draagt het liefst een grijze broek. Elke van Zevenbergen draagt het liefst meer dan een winterjas. Ze wisten beiden aanvankelijk niet eens dat ze met een plaat bezig waren. Die is er uiteindelijk tóch gekomen…
Het duo Koorn en Van Zevenbergen vormt samen The Grey Pants, een laagdrempelig, charmant project waarin beide songwriters de ogenschijnlijke onbenulligheden des levens uitvergroten tot mooie luisterliedjes. Het geluidspalet is (bewust) beperkt gebleven: een ritmebox, gitaar en twee stemmen. Ondanks deze simpele ingrediënten huist in ieder liedje een specifiek karakter en verhaal.

Lewsberg
Het Rotterdamse Lewsberg is een vierkoppige groep, vernoemd naar schrijver en stadgenoot Robert Loesberg, vooral bekend van zijn roman Enige Defecten uit 1974. Daar ligt direct de grootste inspiratiebron van de band: de tegencultuur en het grote stadscynisme van de jaren ’60 en ’70. Nadat Lewsberg in 2017 The Downer (ep, cassette) en Non-fiction Writer (single, 7'') uitbracht, zal op 13 april van dit jaar het titelloze debuutalbum van de band verschijnen. Negen rudimentaire repetitieve rocksongs, gekenmerkt door een achteloze intensiteit. De Engelstalige teksten, gebracht met Rotterdamse tongval, tonen een hang naar existentialisme en zwarte humor.

*STECK podium members kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online je podium member ticket in je STECK member account.

Podium member: het podium membership is bedoeld voor mensen die graag nieuw talent ontdekken en daarom regelmatig STECK concerten bezoeken! Een podium membership kost €19,50, is één jaar geldig (vanaf moment van aankoop) en strikt persoonlijk. Als podium member kun je gratis 12 concerten in een jaar bezoeken én ontvang je diverse andere leuke kortingen en aanbiedingen. Voor meer info kijk je op www.steck.nl/podium-member.

The Grey Pants + Lewsberg

Wanneer: Vrijdag 16 november 2018

Zaal open: 20:30 uur

Start: 21:00 uur

Einde: 23:00 uurTickets

VVK - The Grey Pants + Lewsberg
€ 3,50
Toevoegen
Podiummember - The Grey Pants + Lewsberg
Gratis
Toevoegen
Deur - The Grey Pants + Lewsberg
€ 5,00
Toevoegen