AAPNOOTMIES + Ava Nova

Nederlandstalige indiepop | dromerige synthpop

Zaal open: 20.30 uur. Aanvang: 21.00 uur.
Entree: €7,50 VVK (incl. servicekosten) of wordt nu podium member* en bezoek onze concerten extra voordelig!

Dit concert kan je gratis bezoeken met een STECK podium membership!**

AAPNOOTMIES
AAPNOOTMIES is ontstaan in het achterkamertje van Dinaira Scheffers, waar zij voor twee jaar heeft geleefd als kluizenaar om de liedjes in haar hoofd via het beeldscherm vast te kunnen leggen in demo’s. Met haar voornamelijk Engelstalige achtergrond, met invloeden als Jónsi, Sigur Rós, James Blake en Bon Iver, heeft ze in die twee jaar de overstap gemaakt van Engels- naar Nederlandstalig en is het avontuur aangegaan om haar moedertaal naar haar smaak te maken. De zoektocht naar sound, tekst en gevoel heeft zich ontwikkeld in mooie, hoopvolle, kleine, bombastische, synths, organische, kinderlijke en volwassen liedjes waar iedereen z’n eigen nostalgische beelden in kan creëren. Al die tegenstrijdigheden die samen gepaard door de liedjes heen lopen maakt AAPNOOTMIES, Nederlandse indiepop, een band waar je nieuwsgierig van wordt.

Ava Nova
AVA NOVA is het project rondom de 22-jarige singer/songwriter Robin Dirksen uit Den Haag. Samen met haar producers maakt ze dromerige synthpop met elektronische beats als basis en muziek gemaakt door echte instrumenten. Poppy, maar ongepolijst. Nog maar net afgestudeerd aan de Herman Brood Academie toerde AVA NOVA tijdens de Popronde gelijk al door heel Nederland en vervolgens nodigde niemand minder dan Kraantje Pappie de zangeres uit voor zijn Daddy tour langs de grote poppodia. Een mooie aanloop voor het uitbrengen van haar debuut EP 'As You Please'.

AVA NOVA over 'As You Please'
"Mijn eerste EP representeert een belangrijke fase in mijn leven. Het merendeel van de nummers gaan over tegenstrijdige gevoelens tijdens een relatie. Of het nou een relatie is tussen twee mensen of een werk-relatie. De nummers vertalen het onzekere voorgevoel wat ik een tijd met mij mee heb gedragen. Hoewel ik geen fan ben van het zeggen dat mijn songs autobiografisch zijn, blijkt het achteraf allemaal op zijn plek te vallen. De mix van eerlijke teksten, op hiphop gebaseerde beats en wavy synthesizers begeleid je door fases van wanhoop, hoop en acceptatie. Ik hoop dat deze EP laat zien hoe divers mijn muziek kan zijn. Van mijn live shows heb ik geleerd dat verschillend publiek zijn eigen favorieten heeft maar iedereen zichzelf herkent in één of alle nummers. Hoewel de EP een veelzijdige mix is van onze nummers, AVA NOVA’s sound blijft herkenbaar zonder te vervelen."

AVA NOVA bestaat uit
Robin Dirksen: vocalen en gitaar
Jaap Wiewel: basgitaar, samples en achtergrondvocalen
Robin Veldman: toetsen en samples

*Podium member: het podium membership is bedoeld voor mensen die graag nieuw talent ontdekken en daarom regelmatig STECK concerten bezoeken! Een podium membership kost €24,50, is één jaar geldig (vanaf moment van aankoop) en strikt persoonlijk. Als podium member kun je gratis 10 concerten in een jaar bezoeken én ontvang je diverse andere leuke kortingen en aanbiedingen. Voor meer info kijk je op https://www.steck.nl/podium-member.

** STECK podium members kunnen dit concert gratis bezoeken (zolang de voorraad strekt). Bestel hiervoor online je podium member ticket in je STECK member account.

AAPNOOTMIES + Ava Nova

Datum: Vrijdag 22 november 2019

Zaal open: 20:30 uur

Start: 21:00 uur

Einde: 23:30 uurTickets:

Tickets niet meer beschikbaar.