Peter Tetteroo Bokaal Voorronde #1

Klinkt als: De weg naar Westerpop

Een vakkundige jury beoordeelde de inschrijvingen en selecteerde negen bands die werden uitgenodigd om dit najaar een show te verzorgen in STECK. Er zijn in totaal drie voorrondes met elk drie deelnemers. De winnaars gaan tijdens de finale op Westerpop de strijd aan om de Peter Tetteroo Bokaal en staan dan de eerstvolgende editie op main stage!

Line-up: R-Vii, Y-Mara, The Arthurs


Delftenaar Randy Visser, artiestennaam R-Vii, begon op zijn vijftiende met het opschrijven van zijn
teksten. De rapper groeide op in de Delftse wijk Westerkwartier. Het resultaat anno 2018 is zijn
eerste EP ‘Mijn gedachten’. Daarnaast speelde hij in de festivalzomer op de mainstage van
Westerpop en Waterpop. Inspiratie zijn de eigen ervaringen en de verhalen die andere hem
vertellen. 

Al schrijvend, op zijn zolderkamer, in de bus, op de fiets of in de trein, komen zijn teksten tot stand.
Doel van zijn muziek is het brengen van een boodschap dat mensen inspireert en uitdaagt om de
andere kant van de medaille te bekijken. Aan ambitie geen gebrek.Bassist Romeo Biswane begon in de jaren zeventig met jeugdbandjes in de stijlen Pop, Rock en Fusion Jazz-Funk. Begin jaren tachtig kwam hij in contact met top musici uit de Caribean, Calypso en Reggae scene. Met de Caribean-Calypso groep Tropical Vibes toerde hij tussen 1981 en 1984 overal in Nederland, Belgie, Duitsland op festivals, braderieën, Caribische feesten en grote bedrijfsfeesten. Met Tropical Vibes won hij 1983 de eerste prijs tijdens een Zuid-Hollands talentenjacht in Dordrecht. Het gezinsleven diende zich echter op een gegeven moment aan maar de muziek liet hij nooit los. Vele teksten en melodieën werden in die tijd geboren en opgeslagen. Na zicht jaren op het gezinsleven geconcentreerd te hebben is de tijd nu aangebroken om deze muzikale ideeën vorm te geven.

De in 2009 opgerichte band Y-mara is het geesteskind van Romeo Biswane. In deze vierkoppige band komen alle vroegere ervaringen en muzikale ideeën samen. Het repertoire bestaat daardoor uit eigen composities en de Golden Hits van onder andere Bob Marley, June Lodge, Inner Circle, Maxi Priest, UB-40, Steel Pulse. De band bestaat ondertussen vijf jaar en heeft inmiddels gestaan op festivals, opgetreden in clubs, Reggae bars. Recentelijk nog in Barbies Cafe, het cafe van Barbie en Michael, bekend van televisie Soap serie 2013."The Arthurs zet met 'When I’m Sane' een ijzersterk debuut op de markt. Het perfecte visitekaartje voor een ticket naar de grote festivals....Into the Great wide Open, Down The Rabbit Hole, Lowlands, Pinkpop. Gooi maar op!" (Popunie albumrecensie, juni 2017)

The Arthurs is een indie rock band uit Rotterdam, opgericht door zanger/gitarist Robin den Drijver. In juni 2017 bracht de band debuutalbum "When I'm Sane" uit. Naast Den Drijver bestaat de formatie uit drumster Jetske Blonk, bassist Sander Klarenbeek en, sinds december 2018, lead-gitarist Dylano Huhary.

De band maakt melodieuze, rauwe indie rock muziek, waarbij donker elektrisch gitaargeweld wordt afgewisseld met ingetogen en dromerige, soms psychedelische composities. Invloeden van bands als The Doors, The Smiths, Pixies en Nirvana zijn te horen in hun muziek. Echter, The Arthurs onderscheidt zichzelf door een eigen stijl en geluid.

De band werkt momenteel aan de opvolger van debuutalbum "When I'm Sane", welke zeer lovende recensies kreeg. The Arthurs is een zeer ambitieuze band, met een goede live reputatie die regelmatig door menig aanschouwer een grote toekomst werd voorspeld!

Peter Tetteroo Bokaal Voorronde #1

Wanneer: Zaterdag 23 maart 2019

Zaal open: 20:30 uur

Start: 21:00 uur

Einde: 23:30 uurTickets

Binnenkort beschikbaar ;-)